Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτουμε τις ντομάτες, το ντοματοχυμό, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλο, πάπρικα, αλατοπίπερο, νερό και αφήνουμε τον κόκορα σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει για 1½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά, ανάλογα με το μέγεθός του και αν είναι χωριάτικος, ή ελευθέρας βοσκής ή απλή κότα
5 ντομάτες, ντοματοχυμό, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ, 1 κ.γ. ζάχαρη, ½ ποτηράκι λευκό κρασί, γαρύφαλλο, πιπέρι, αλάτι