Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Print
Μπογάτσα Βυτινιώτικη
Τοπικό γλυκό
Active Time
20
minutes
mins
Ψήσιμο
30
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Course:
Γλυκά
Cuisine:
Ελληνική
Yield:
8
μερίδες
Cost:
8€
Equipment
1 μικρή κατσαρόλα
1 ταψί
για το ψήσιμο
Materials
700
γραμμάρια
αλεύρι
300
γραμμάρια
ελαιόλαδο
100
γραμμάρια
κρασί
λευκό
200
γραμμάρια
ζάχαρη
1
κουταλιά
κανελογαρύφαλο,
ή
μαστίχα
⅔
κουταλιά
σόδα
5
κουταλιές
χυμό λεμόνι
Instructions
Ανακατεύετε
700 γραμμάρια αλεύρι
Προσθέτετε
300 γραμμάρια ελαιόλαδο
Προσθέτετε
200 γραμμάρια ζάχαρη
Προσθέτετε
1 κουταλιά κανελογαρύφαλο, ή μαστίχα,
⅔ κουταλιά σόδα,
5 κουταλιές χυμό λεμόνι,
100 γραμμάρια κρασί
Ψήσιμο σε φούρνο με αέρα στους 180°