Go Back Email Link

Μπογάτσα Βυτινιώτικη

Τοπικό γλυκό
Active Time20 minutes
Ψήσιμο30 minutes
Total Time50 minutes
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Yield: 8 μερίδες
Cost: 8€

Equipment

  • 1 μικρή κατσαρόλα
  • 1 ταψί για το ψήσιμο

Materials

  • 700 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια κρασί λευκό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλο, ή μαστίχα
  • κουταλιά σόδα
  • 5 κουταλιές χυμό λεμόνι

Instructions

  • Ανακατεύετε
    700 γραμμάρια αλεύρι
  • Προσθέτετε
    300 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Προσθέτετε
    200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Προσθέτετε
    1 κουταλιά κανελογαρύφαλο, ή μαστίχα, ⅔ κουταλιά σόδα, 5 κουταλιές χυμό λεμόνι, 100 γραμμάρια κρασί
  • Ψήσιμο σε φούρνο με αέρα στους 180°