Go Back Email Link

Σίγλινο με αβγά

Κλασσικός μεζές για κρασί, τσίπουρο ή ούζο
Active Time20 minutes
Total Time20 minutes
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: ελληνική κουζίνα, μεζέδες, ορεκτικά
Yield: 5 άτομα
Cost: 15€

Equipment

  • τηγάνι

Materials

  • συσκευασία σίγλινο (χοιρινό παστό)
  • 6 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι ή βούτυρο

Instructions

  • Σύντομο Βράσιμο
    συσκευασία σίγλινο
  • Τεμαχίζουμε το σύγκλινο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σύγκλινο ίσα ίσα να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα χτυπάμε καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά πάνω στο κρέας μας. Ανακατεύουμε ελαφρά και περιμένουμε να ψηθούν.
    6 αυγά, αλάτι, πιπέρι, λάδι ή βούτυρο

Notes

Συνοδεύετε με κρασί, ουζάκι ή τσίπουρο